• 1 yıl önce
  • Hazırlayan : Yönetici

Yeni kundak yapımı

Yeni kundak yapımı

Yeni kundak için önce uygun ceviz " ham kundak" tespit edilir. Ham kundak tespitinde, silah sahibinin tercihi ile beraber silahın türü, maddi değeri ve daha çok hangi avda ve hangi şartlarda  kullanılacağı da dikkate alınır. Ham kundak, kesinlikle fırınlanmış cevizdir. Stoklarımızda her türlü silah için kundaklık fırınlanmış ceviz mevcuttur. Müşterilerimizin kendi temin ettikleri kundaklık ağaçları kullanarak çalışmamız da mümkündür.

Yeni kundak yapımında dikkat edilecek  en önemli husus, seçilecek ağacın eldeki silaha uygunluğudur. Trap-skeet tüfekleri ve yivli silahların kundaklarında estetik özellikler dikkate alınır; ancak çok daha önemlisi ve olması gereken, dayanıklılık ve yüksek performanstır. Bunun yanında tam çakmak bir İngiliz çifte için de bu tüfeğin zarafetine uygun yüksek grad bir ağaçla çalışmak şarttır.

Silah sahibinin fiziki özellikleri ve ölçüleri aynı zamanda yeni yapılacak kundağın da ölçülerini teşkil eder. Yapıma başlamadan önce ölçüler alınmış olsa da müşterilerimizin bir kaç kez, yapım aşamasında kundakla prova yapmalarını tavsiye ederiz.

Kundak üzerinde, her türlü metal ahşap uyumu için yapılan alıştırma işlemleri, yılların tecrübesi ile tamamen elle yapılır.

Kundak imalatında yapılan son işlem tırtıllarını açmak ve yüzey işlemidir. Biz kundak yüzeylerini, çizilmeler ve darbeler sonunda onarım kolaylılığı sebebiyle yapım işi uzun olmasına rağmen,-müşteri de istemezse-polyester cila yapmayız. Bunun yerine özel ağaç mahlülleri (şaftol) kullanarak kundak yüzeyinin suya dayanıklılığının ve ağaç damarlarının belirginleşmesi ile estetiğinin artmasını sağlarız.